ÚJ MEGJELENÉS

Ahogy korábban beharangoztuk, az idei új kiadványunkkal ismét Mexikó felé vesszük az irányt. Nagy örömmel mutatjuk be a negyedik könyvünket: a Sonora gondozásában jelenik meg a kortárs latin-amerikai irodalom egyik klasszikusa, Mario Bellatin Szépségszalon című kultregénye.

Bellatin nevét már ti is ismerhetitek, Jacobo, a mutáns című könyvét 2021-ben adtuk ki. Azóta rengeteg pozitív olvasói visszajelzést kaptunk, többek között ezért is szerettük volna bemutatni a magyar olvasóknak a mexikói szerző legfontosabb regényét, amely nemcsak hazájában, de nemzetközi szinten is nagy elismerésnek örvend.
📖🦠 Egy névtelen városban ismeretlen, halálos vírus üti fel a fejét, amely különösen a társadalom peremén élők között terjed. Az emberek a járvány hatására elzárkóznak a betegektől, sőt megtagadják tőlük a segítséget, és a fertőzötteket magukra hagyják az utcákon. Ám nem mindenki: a regény fodrász narrátora úgy dönt, hogy szolidaritása jeléül szépségszalonjából egy Elfekvőt, élet és halál közötti átjárót készít azok számára, akiknek már nincs hova menniük. Azonban a betegek érkezésével az egykor a szépség dicsőítésének szentelt szalon romlásnak indul, a díszes halakkal teli akváriumokat fokozatosan ellepi a moha, végül a szüntelen enyészetben lassan a tulajdonost is utoléri az elmúlás.
Bellatin regénye közel harminc éve jelent meg először, de most, az idealizált szépség hajszolásának korában, a koronavírus-járvány utáni tapasztalatokkal még aktuálisabb, mint valaha. Tömör és allegorikus, különleges fantáziájú, meghökkentő alkotás. Olyan változatos témákkal foglalkozik, mint a halálhoz való ambivalens viszonyunk, az önkéntes bezárkózás, a kényszerű kirekesztettség, vagy a szolidaritás ereje.

📬Hamarosan többet is mesélünk róla, addig is figyeljétek a közösségi oldalainkat, iratkozzatok fel hírlevelünkre.

Szólj hozzá