Sajtószoba

Kérdéseidet és észrevételeidet ide várjuk: info@sonorakiado.com

Sajtópéldány igénye esetén kérjük, leveledben írd meg a következőket:

-Online elérhető referencia vagy rövid bemutatkozás
-Levelezési cím

Köszönettel vesszük, ha a kritika, cikk, interjú, stb. megjelenése után
elküldöd e-mailben a megjelenéshez tartozó linket.

 

A kiadóval kapcsolatos megjelenések

2022.12.04.Könyvet a fa alá! | Karácsonyi ajándékötletek és egy pop-up könyvvásár mikrokiadókkal az ünnepekre (Tamara ajánlója a Faltól falig könyvesvlogon)

2022.11.17. - Észak és Dél. (Csütörtöki könyvklub podcast)

"Az irodalmi újdonságokra nyitott, lelkes könyvrajongók között kézről kézre jár Maria Gainza Látóideg című könyve. A tizenegy történetet tizenegy festményen keresztül elmesélő regény lelkes fogadtatása Miklós Laurát és Miklós Martint igazolja: ők alapították a könyvet megjelentető mikrokiadót, a Sonorát. A két testvérrel a kortárs latin-amerikai irodalomról, az ottani feminizmusról és az irodalmi értékek felkutatásáról beszéltettünk."

"A LibrAmore utolsó adásában Nina a latin-amerikai boom és post boom irodalmáról beszélget Miklós Laura műfordítóval, a Sonora kiadó alapítójával, valamint Kürthy Ádám András műfordítóval."

 "Egy mikrokiadó „makrocélja”: feltárni a kortárs latin-amerikai irodalom rejtett kincseit a magyar olvasók számára. Lehetséges-e a diverzitás és folytonos átváltozás közvetítése anélkül, hogy maga a közvetítő is szakadatlanul mutálódna? Miklós Laurával idén megjelent Bellatin-fordításáról, valamint a Sonora Kiadó születéséről és célkitűzéseiről beszélgettünk."